УКР
App for android App for apple
Головні новини
Подобається

Українець вперше включений до Залу слави світового фігурного катання

20/04/2018
Українець вперше включений до Залу слави світового фігурного катання

Віктор Петренко включений в Зал слави

Чинний віце-президент Федерації фігурного катання України Віктор Петренко включений до Зали слави світового фігурного катання. Про це повідомляє офіційний сайт НОК.

48-річний Петренко потрапив до Зали слави за великі заслуги і внесок в розвиток цього виду спорту. Він стане першим українцем, включеним до Зали слави фігурного катання.

Протягом спортивної кар'єри Петренко вигравав золото і бронзу Олімпійських ігор, а також ставав чемпіоном Європи та світу. Після цього фігурист став тренером, а зараз займається координацією міжнародної діяльності Федерації фігурного катання України.

Президент НОК Сергій Бубка привітав Петренко з таким досягненням і зазначив, що це висока оцінка професійної діяльності.

Музей світового фігурного катання та Зал слави розташований в Колорадо-Спрінгс (США).

В цьому році в список видатних спортсменів, який ведеться з 1976 року, також увійшли олімпійські чемпіони Сідзука Аракава (2006), спортивна пара Олена Валова – Олег Васильєв (1984) і призери Ігор 1976 і 1988 танцювальний дует Ірина Моісеєва – Андрій Міненко. Крім того, до Зали слави включено китайського тренера Яо Бінь і канадського хореографа Сандру Безіч.